NOUS PALLERS

Nous Pallers és una biennal de land art activa des de l’any 2003. Va sorgir de l’observació de l’entorn i la voluntat d’establir un diàleg entre la realitat de camp i les pràctiques artístiques contemporànies.

Pagesos i artistes intervenen conjuntament sobre el paisatge rural de La Guàrdia Pilosa amb el material recollit dels seus camps: les bales de palla. La mostra ha anat evolucionant amb les propostes i construccions d’escultores i escultors en primera instància i, més endavant, aplegant artistes d’especialitats més diverses que han anat enriquint el panorama del certamen.

Mentre això succeïa, el diàleg entre pagesos i artistes s’ha anat fent més ampli tot evidenciant la importància del punt de vista de l’artesania i l’expertesa en la matèria. La trobada prèvia de pagesos i artistes per acabar de tancar la proposta formal i les intervencions d’ambdues parts en la visita comentada en són la seva conseqüència.

Nous pallers pretén ser un catalitzador que recuperi un dels orígens de la festa popular: la collita. A partir dels nous elements que generen les actuals tecnologies agrícoles, intenta generar un nou diàleg amb la natura a través dels ulls de diferents artistes.

Per un costat pretén acostar nous formats artístics en un context poc corrent i connectar-ho a la realitat de l’entorn i la seva gent, un públic poc habitual. Per altra, vol ser una plataforma per mostrar joves creadors i/o altres artistes per explorar noves formes i materials en un context de treball cooperatiu.

Actualment la curadoria de la mostra ofereix una acollida prèvia a les artistes per interactuar amb el poble i el seu veïnat abans de la intervenció. Per altra banda, convoquem pagesos inquiets interessats en treballar conjuntament amb artistes la construcció dels nous pallers.